Skip to main content

Krypterade anteckningar i Standard Notes

screencapture-standardnotes-demo-2024-04-19-11_42_58.png

Jag vill i detta inlägg tipsa om ett mycket smidigt program för att skapa säkra, väldigt enkla, anteckningar, nämligen Standard Notes. Standard Notes är en säker digital anteckningsapp som skyddar dina anteckningar och filer med "end-to-end"-kryptering. Det innebär att endast du har tillgång till nycklarna som krävs för att dekryptera dina anteckningar, inte ens tillverkarna av programmet.

Dina anteckningar synkroniseras också mellan jobbdatorn, hemdatorn och mobilen, vilket gör den till ett bättre verktyg än att exempelvis använda sig av "lappar" på datorskrivbordet eller liknande lösningar jag ser mina kollegor använda. Trots detta bör du förstås vara försiktig med att lagra väldigt känsliga uppgifter i programmet. Men vill du på ett säkert och smidigt sätt kunna synka dina anteckningar mellan hemmet och jobbet är detta en bättre lösning än de flesta andra.

För lärare som ofta hanterar stora mängder information, såsom lektionsplanering, mötesanteckningar och kom-ihåg-listor, erbjuder Standard Notes en enkel lösning för att hålla allt organiserat. Dessutom är användargränssnittet intuitivt och lätt att navigera, vilket gör det enkelt för dig att snabbt skapa, redigera och hitta dina anteckningar.

Standard Notes stöder också versionering av dokument, vilket innebär att du kan gå tillbaka och se tidigare versioner av dina anteckningar. Detta är särskilt användbart om du behöver återbesöka gamla anteckningar eller återställa information som av misstag har ändrats eller raderats.

Sammanfattningsvis är Standard Notes en utmärkt lösning för lärare och andra professionella som behöver en pålitlig, säker och enkel metod för anteckningshantering. Dess tillförlitlighet och synkroniseringsfunktioner gör det till en värdefull resurs för alla som värderar säkerhet och effektivitet i sitt dagliga arbete.